Projecten

D.C.M Dirven

STERK STAALTJE VAKWERK

Eén van de grootste compost verwerkende bedrijven van Europa kampt al jaren met ernstige corrosievorming in de dakconstructie boven de mengfabriek. Dit kan een gevaar voor de werknemers opleveren.

Het is de projectleider die halverwege 2016 aan de bel trekt bij DCM Dirven. Zijn plan van aanpak plaatst de staalbouwer voor een ingewikkelde opgave. Het is op nadrukkelijk verzoek van de opdrachtgever de spanten van binnenuit te vervangen. Het productieproces voor langere tijd stilleggen is geen optie. Daarom moet de bovenliggende toplaag tijdens de hele operatie op de plaats blijven liggen. Met andere woorden: de draagconstructie van het dak vervangen terwijl het gedragen dak zelf geen centimeter wijkt.

Uitzonderlijk hoge vochtigheidsgraad
Ondanks de complexe opgave is het project door DCM Dirven met succes afgerond. Volgens een zorgvuldig berekend plan zijn de bestaande spanten verwijderd. De monteurs hebben alle dragende delen vervangen die door de uitzonderlijk hoge vochtigheidsgraad in de hal te ver zijn gecorrodeerd. De nieuwe onderdelen zijn voorzien van een duurzame oppervlaktebehandeling.

De opdrachtgever zelf neemt aanvullende maatregelen in de productie om de kans op herhaling van het probleem te beperken. De opdrachtgever meldt bijzonder tevreden te zijn over de manier waarop DCM het project heeft uitgevoerd. “Want”, zegt de projectleider, “deze werkwijze scheelt ons aanzienlijk in de kosten en voorkomt een tijdelijke zware belasting van het milieu in de directe omgeving van de fabriek.” Opnieuw legt DCM Dirven met overtuiging een ‘proeve van bekwaamheid’ af: sterk staaltje vakwerk dus!

Voor standaard werkzaamheden bestaan genoeg adressen. Zodra de moeilijkheidsgraad toeneemt, blijkt dat veel collega’s afhaken. Op dat moment staat DCM Dirven op. Met een pasklare oplossing voor een gecompliceerd probleem. En dat exact binnen de gestelde termijn en voor de overeengekomen prijs.